Att lägga till istället för att ta bort

Lägga till istället för att ta bort

Jag lyssnar mycket på Food Pharmacy´s pod och i veckan läste jag även ut deras första bok. Jag älskar den. Det jag gillar med Lina och Mia (som driver Food Pharmacy) är att dem pratar mycket om att lägga till istället för att ta bort. Det är inte enkelt att göra en förändring. Jag själv är ganska medveten om vad min kropp behöver för att må bra, men trots det är jag inte alltid så bra på att ta hand om den. Jag försöker men det är en utmaning. Just det här med att utesluta saker har jag svårt för. Dels att stå emot sötsaker men även förbud. Det funkar inte för mig. Därför vill jag lyfta det här med att lägga till nyttiga och näringsrika livsmedel som är bra for tarmfloran och kroppen. Fokusera mer på det positiva och det som stärker oss, och mindre på det dåliga.

Food Pharmacy bok
Intressant fakta om tarmfloran och hälsa samt en massa recept med livsmedel som är bra för tarmfloran. Mycket nyttig info för alla oss som vill vara snäll mot och ta hand om våra kroppar. Dem skriver på ett lättsamt och roligt sätt som gör det enkelt att förstå. LÄS DEN!

Goda bakterier i tarmen verkar påverka vår hälsa väldigt mycket, och jag blir mer och mer mån om att ta hand om min hälsa. 80 % av vårt immunförsvar sitter i tarmen vilket är en stor del. Det är också en anledning till varför jag vill vara snäll mot den. Ta ett steg i taget. Fokusera på det positiva och det som kroppen mår bra av. Genom att lägga till nyttiga och näringsrika livsmedel tror jag att det i längden resulterar i mer hälsosamma val.

En liten förändring är bättre än ingen. Ibland är en liten förändring bättre än en stor just för att det ska bli hållbart i längden.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras