Tips: Lyckomaten

Lyckomaten SVT PlayBalans. Det är ett ord jag gärna använder när det kommer till hälsa och livsstil – att hitta balans mellan livets alla delar. Lyckomaten är en serie där vi får följa deltagare i olika åldrar som vill förändra sitt liv till det bättre. Jag tycker att hela programmet signalerar balans. Deltagarna vill hitta en hälsosammare livsstil för att må bättre än de gör idag. De får hjälp med kost, träning och det mentala för att hitta energi till ett friskt och härligt liv. Just den mentala delen tror jag är så lätt att glömma.

Jag får uppfattningen om att många bara tänker på kost och träning. Men hälsa och att må bra handlar om så mycket mer än så. Sömn, återhämtning, meningsfullhet, familj, vänner, inställning till livet och drömmar är exempel på andra viktiga delar. Vad som är viktigast för dig vet bara du.

Vi alla vill leva ett friskt och hälsosamt liv, men det krävs en ansträngning av oss. Det ligger i våra egna händer att ge oss förutsättningarna till ett välmående liv. Vi kan få hjälp och verktyg men i slutändan är det vi själva som väljer vad vi vill göra av det.

Lyckomaten känns som ett viktigt program helt rätt i tiden.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras