Skriva en lista på det som stressar

Att skriva en lista på det som stressar

Jag är inne i en stressig period där det mesta känns rätt jobbigt. Det känns som att jag tappat kontrollen. Det jag brukar göra när det är mycket som tynger mig är att skriva en lista på allt som känns stressigt och oroligt. Jag skriver ner allt, stort som smått. Det brukar kännas lättare att få en tydlig bild. Oftast visar det sig att det mesta på listan har jag byggt upp större än de egentligen är. Då brukar jag stryka dem. Många saker på listan brukar vara småsaker och när jag tänker efter är dem inte så jobbiga. Oftast går det att stryka de flesta sakerna på listan, ibland till och med alla. När det bara är ett par större saker kvar som kanske är huvudsakerna till oron så är det lättare att hantera dem.

Strandpromenaden i UmeåFundera över varje punkt. Varför stressar den? Varför tynger den dig? Bryt ner varje punkt i mindre bitar och reflektera. Troligtvis känns de flesta inte lika jobbiga längre efter att ha bearbetat dem.

Strandpromenaden i Umeå
Att skriva en lista på det som stressar och oroar mig när jag inte kan sätta fingret på vad det är, det gör mig lugnare.. Det brukar kännas lite bättre inombords att få reda ut vad det är. Jag bygger ofta upp saker större än vad det är så för mig är det skönt att inse att många gånger är jag stressad eller orolig i onödan.

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras