Overnight oats

overnight oatsFörra veckan var vi ett gäng på kvällsfika hos min kompis. Vi fick bland annat overnight oats. Jag har så länge tänkt göra det men det har inte blivit av. Nu vill jag äta det hela tiden :))

Overnight oats, 1 portion

2 dl havregryn
3 dl valfri mjölk
1/2 msk chiafrön
1/2 tsk vaniljpulver

Blanda ingredienserna i exempelvis ett glas, låt stå minst 3-4 timmar. Gärna över natten. Toppa med valfria bär eller sylt. Det går att utesluta chiafrön och vaniljpulver, men jag föredrar båda. Vaniljpulvret gör det där lilla extra för smaken. Och chiafrön är ju så nyttigt! Utesluter du chiafrön kan du ta lite mindre mjölk, de kräver lite mer vätska med tanke på att det är mer som ska ”svälla”.

Har du ont om tid på morgonen eller inte orkar göra frukost? Förbered denna dagen innan så har du en både god och nyttig frukost som väntar på dig. Prova bara, det är så gott!

overnight oats

overnight oats
Jag var liiite snabb när jag gjorde denna gång. Glömde förbereda kvällen innan så jag slängde ihop den på morgonen och väntade bara ett par timmar. Kunde inte vänta längre med frukosten. Därför ser min lite vattnig ut, den ska vara fastare. Men lika gott var det ändå:))

overnight oats

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras