Banan och havrebröd

Banan och havrebröd
Jag tycker det är så roligt med nya varianter av mjölfria och enkla bröd, här är ett banan och havrebröd. Det är bara nyttigheter i och så gott. Banan är tacksamt att ha i för att få lite sötma.

Banan och havrebröd

1 banan
1 ägg
2 dl valfria havregryn
1/2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
Ev. 1 tsk chiafrön
Ev. 1 tsk linfrön
En nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader. Mosa bananen. Blanda ihop alla ingredienser. Lägg smeten i en brödform med bakplåtspapper. Denna sats är ganska liten, dubbla för att få en hel brödform. Men smeten är så pass fast att det går att fylla bara en del av formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Lite längre om du gör en hel form. Den är godast varm och när det är liiite degigt i mitten, så gott när smöret smälter på :)) vill du inte ha i frön så går det utmärkt att utesluta.

Banan och havrebröd

Banan och havrebröd

Gillar du mjölfria bröd med banan i? Detta mjölfria bananbröd är väldigt likt detta men smakar lite mer kryddor. Ett annat bananbröd utan mjöl som är hur gott som helst!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.