Min fredagsfrukost blev detta mjölfria yoghurt och havrebröd. Jag har länge tänkt prova med yoghurt i bröd och jag tycker det blev krämigt och supergott.
Yoghurt och havrebröd
1,5 dl naturell yoghurt
1,5 dl havregryn
1 tsk bikarbonat
1 tsk fiberhusk
1 tsk chiafrön
En nypa salt
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till en smet. Klicka ut två bröd på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Mina var inne 16 minuter. Låt svalna några minuter innan du delar dem på mitten.
Det går såklart att lägga till andra frön/nötter om man så vill, kanske krydda med kanel eller kardemumma?

Detta bröd levde upp till mina krav att det ska vara enkelt, få ingredienser, gott och hälsosamt.
Yoghurten bidrog till att det blev krämigt, även keso har den effekten. Föredrar du keso eller vill prova det så är detta kesobröd sååå gott!
Ett liv i balans