Havregrynsgröt med äpple och kanel

Det var längesen jag åt havregrynsgröt till frukost. Jag blir mer sugen på en frukost som värmer nu och då är ju gröt en klassiker. Dock blir jag inte riktigt mätt på havregrynsgröt så jag behöver någonting mer till, alternativt göra en mättare variant med mer tillbehör i eller på. Det går såklart att göra en större sats men jag vill inte ha för mycket havregrynssmak. Har du tips på goda grötrecept tar jag gärna emot!

Min gröt blev iallafall väldigt god. Jag kokade upp 1 1/2 dl havregryn, 3 dl sojamjölk och lite chiafrön. Jag toppade med äpple, kanel och massa mjölk.

2 kommentarer
  1. Det är så gott med havre med äppelbitar. Jag brukar koka havregrynsgröt på vatten och ha i lite salt, skära ett äpple i bitar och låter koka med en stund. Supersnabb frukost och ingen sötning behövs. Ibland blandar jag i lite solfrosfrön. Gott att äta med mjölk eller frömjölk till.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras