Havregrynsgröt med banan

Havregrynsgröt med banan
Havregrynsgröt med banan är en god, mättande och hälsosam frukost. Om du gillar banan så klart. Jag har alltid ätit bara vanlig havregrynsgröt på havregryn och vatten. Men det finns ju oändligt många varianter för att få till en god smak, både bas och topping. Det är roligt att prova nytt och variera sin gröt!

Havregrynsgröt med banan

1-1,5 dl havregryn
2-3 dl valfri mjölk
En nypa salt
Ev. lite chiafrön om man vill
1 banan
Kanel och kardemumma

Koka upp havregryn och mjölk. Mosa i ca en halv banan och blanda ihop. Toppa med restan av bananen, kanel, kardemumma och mer mjölk. Mums!

Jag brukar ofta använda sojamjölk och jag tycker den är så god. Den är nog min favvo att blanda i gröt, chiapudding, overnight oats osv. Så god smak!

Havregrynsgröt med banan
För mig är det viktigt att få i mig ett bra första mål på dagen, en nyttig grötfrukost är något jag ofta föredrar nu på vintern.

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras