Krämig laxpasta

 

krämig laxpastaKvällens middag hemma hos oss blev en härlig och krämig laxpasta. Det är sällan vi gör någon rolig middag på söndagar, men i kväll kände vi för det – och gott blev det.

Krämig laxpasta

Valfri pasta
Färsk laxfilé
Creme fraiche
Citron
Dill
Kräftstjärtar
Sweet chilisås
Salt, peppar, citronpeppar
Bladspenat

Koka pastan. Skär laxfilén i kuber. Häll creme fraiche i en kastrull och låt sjuda upp. Pressa i citron och ev. citronskal. Krydda laxkuberna med salt, peppar, citronpeppar och lägg i kastrullen. Koka i några minuter tills laxen är klar. Blanda i dill, sweet chilisås och till sist kräftstjärtar. Avsluta med att röra ner pastan och du har en härlig och krämig laxpasta. Toppa med bladspenat, och rör ihop allt en sista gång.

Som med alla recept är det bara att lägga till och ta bort det man själv gillar. Tips att ha i kräftstjärtar – det blir lite godare då. Olika grönsaker som lök, broccoli, ärtor, tomat, paprika osv passar bra.

Två andra recept med lax:
Lax och romsås
Lax med grädde och ost tillsammans med råstekt potatis

krämig laxpasta

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras