Att våga byta ut sin träning om det är vad du behöver

För att fortsätta på mitt förra inlägg om att jag inte är lika sugen på att träna. Det senaste året har jag haft mitt bästa träningsår. Träningen har varit rolig, kontinuerlig och ganska varierad. Jag har blandat styrka och kondition. Jag har känt mig stark och jag har mått väldigt bra.

Men nu har jag tappat det lite. Träningen känns inte som en lika självklar rutin. Det är helt okej, men jag vet att min kropp behöver träning och fysisk aktivitet. Men det kanske är ett tillfälle för mig att tänka om.

Jag vet att jag skulle behöva mer rörlighet och yogainspirerad träning, men det har inte varit prio för mig. Dels för att det inte känns som träning och för att jag inte tycker det är lika roligt. Men nu har jag tänkt om.

Det jag vill komma fram till är att det är okej att variera sin träning i perioder. Livet förändras och träningen kan också göra det. Nu väntar en lugnare träningsperiod för min del – med fokus rörlighet, stretch, medvetenhet, promenader och lättare styrka. Det är enklare att få till hemma också.

Det är helt nytt för mig men jag tror att det är vad jag och min kropp behöver just nu. Det är viktigt att lyssna på kroppen.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras