Graviduppdatering 5 – ”jag mår hur bra som helst”

21-09-21: Över halva graviditeten är avklarad. Jag är i v.22 och mår hur bra som helst. Jag känner mig inte så gravid, förutom min lilla mage. Det är stor skillnad på morgon och kväll. Sedan någon vecka tillbaka är magen ofta spänd på kvällarna. Jag tycker ena sidan är hårdare än andra, vet inte om det är att bebis huvud är där magen känns spändare? Jag gillar att jag börjar känna någonting, nu längtar jag efter en tydlig spark. Moderkakan ligger i framkant vilket gör att det kan ta lite längre tid och känna sparkar.

21-10-07: Nu har det blivit en rutin att känna spakar varje kväll, jag älskar det. Magen växer och blir väldigt hård och spänd emellanåt. Jag har senaste tre dagarna vaknat på morgonen och behövt gå upp för att det gör ont i ländryggen att ligga ner. Nacke, axlar och skuldror känner jag också av ibland. Jag brukar ha ont i ländrygg, nacke och axlar emellanåt i vanliga fall så jag vet inte om det är p.g.a. av graviditeten men det skulle kunna vara det. Senaste dagarna har jag haft otroligt kort tålamod, framförallt på jobbet. Nästan så att jag tror att det märks, och det får inte börja märkas av kunderna, haha. Jag försöker träna regelbundet och det känns fortfarande bra. Överlag mår jag otroligt bra och det är jag tacksam över. Jag njuter av att va gravid och älskar min gravidmage!

21-10-13: Äntligen har jag varit hos barnmorskan igen. Jag bytte hälsocentral, dels för att det är större chans att de har föräldragrupp men också för att jag hört så bra om barnmorskan jag fick nu. Efter första träffen är jag mycket nöjd. Vi tog prover, mätte magen och jag fick höra hjärtslag. Både jag och lillan mår toppen. Vi bokade in alla träffar framöver och då känns det inte alls länge kvar.

21-10-19: Jag är i mitten av v. 26. Det känns galet att min lillasyster föddes i den här veckan. En skrämmande tanke om jag skulle föda nu, men det är otroligt hur barn som föds så här tidigt kan överleva. Det är en trygghet att ha passerat veckorna där det finns chans att barnet kan överleva OM det skulle bli något.

graviduppdatering - v.26Här är jag i v.26.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Ett liv i balans