Graviduppdatering 8 – sista jobbdagen och att hålla sig hemma i karantän

22-01-15: Känslan att ha gjort min sista jobbdag är otrolig. Det har varit lite blandat då det känns konstigt att bara vara hemma när jag mår så bra. Men jag har landat i det. Den här tiden får man bara en gång i livet. Det känns mer och mer rätt att få lite egentid, fixa det sista och ladda mentalt. Det är otroligt hur bra man kan må så här två veckor innan BF. Magen börjar sjunka lite nu också.

22-01-22: Igår var ingen bra dag. Det är inte många dagar jag haft en dipp men igår, och halva gårdagen, var en deppig dag. Jag gissar på en blandning av hormoner, känslor och att det närmar sig. Jag behövde få gråta och ligga i sängen och göra ingenting. Samtidigt som jag behövde det har jag svårt att acceptera att göra ingenting. Det känns som att jag slösar bort en dag.

22-01-25: Mina veckor hemma nu innan lillan kommer är både sköna och långa. Vi har bestämt att hålla oss hemma fram tills vi åker in just för att Emil inte får vara med på förlossningen om han är positiv för covid, vilket skulle vara mitt värsta just nu. Tanken på att behöva ha en plan B om han inte får stanna kvar gör mig frustrerad. Men i och med att vi inte kommer träffa någon, inte ens handla, så är jag inte orolig över det längre.

Det som känns trist med dessa veckor är att jag såg fram emot att umgås med vänner och familj, gå på stan, träna, äta nån lunch ute och göra saker jag annars inte hinner. Mina veckor av egentid blev inte som jag tänkte, att bara sitta i lägenheten är inte för mig. Även om jag har småsaker att fixa med så är det långa dagar. Jag fördriver tid med att promenera, bygga pussel, läsa, se serier, laga mat, städa, organisera och fixa det sista. Men det blir ändå många timmar över till att bara vara, och jag har svårt för det. Det gör mig trött och slö. Se en serie mitt på ljusa dagen går inte för mig, det känns som att jag slösar bort min tid. Det här är något jag behöver bli bättre på i och med att det kommer bli många dagar där jag inte kan göra någonting annat än att ligga i soffan med bebis. Jag får se det här som bra träning inför det som komma skall.

graviduppdatering 8Magen i v.38

Graviduppdatering 1
Graviduppdatering 2
Graviduppdatering 3
Graviduppdatering 4
Graviduppdatering 5
Graviduppdatering 6
Graviduppdatering 7

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Ett liv i balans