Graviduppdatering 7 – sparkar, dålig sömn och tjocka slemhinnor

21-12-16: Igår var första gången vi kände en tydlig liten fot genom magen när hon sparkade. Nu ligger jag i soffan och ser foten sticka ut när hon sparkar. Det är fullt ös väldigt ofta. Det är häftigt och jag inser hur få veckor det är kvar nu. Det börjar dock bli lite jobbigt att ta på sig skor och smörja in benen. Den rörelsen är lite obekväm. Även att resa sig ur sängen och soffan försöker jag lägga mig på sidan innan för att inte belasta magen för mycket. Jag känner mycket sammandragningar. Som tur är gör det inte ont utan det är mer känslan att vara tung. Andningen är också tyngre, jag får ofta sucka och ta djupa andetag.

MEN, jag älskar att vara gravid, jag älskar min mage och jag älskar vår lilla tjej där inne.

21-12-27: Jag har sovit riktigt kasst i en vecka nu och det är väldigt störande. Jag har svårt att somna och går då upp och är vaken någon timme. Vissa nätter har jag sovit mellan 04-08. Sjukt nog är jag inte trött på dagarna så det påverkar inte så mycket men det blir långa nätter. 

21-12-29: Igår var vi hos barnmorskan och pratade förlossning och gick igenom vad vi ska skriva i förlossningsbrevet. Då blev allt ännu verkligare och närmare.

22-01-01: Mina slemhinnor har blivit tjockare och jag är täppt i näsan, främst på nätterna. En morgon när jag snöt mig var det bara blod och som jag förstår är det vanligt. Jag har två gånger tidigare även blött näsblod. Mitt tandköttet verkar också vara lite känsligt.

graviduppdatering v.33

Graviduppdatering 1
Graviduppdatering 2
Graviduppdatering 3
Graviduppdatering 4
Graviduppdatering 5
Graviduppdatering 6

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Ett liv i balans