Graviduppdatering 4 – rutinultraljud

21-08-18: Efter att ha jobbat en dryg vecka mår jag lika bra som innan jag blev gravid. Otroligt tacksam för det. Det enda jag vill nu är att göra rutinultraljud (RUL). Jag är inte orolig men vill ändå ha bekräftelsen att allt ser bra ut. Ju fler som vet desto mer kommer det spridas, och det kommer kännas mycket bättre efter RUL. Som det ser ut just nu får inte Emil vara med p.g.a. corona vilket känns så tråkigt.

Jag har lite smått börjat kika på alla köp vi behöver göra, jag har svårt att låta bli. Men vi känner ingen stress, dock vet vi att tiden går fort. Efter RUL känner jag att vi kan börja skriva ner inköpen för att få en överblick över det viktigaste samt kostnader. Och för att göra detta mer verkligt!

21-08-29: Två nätter den senaste veckan har jag vaknat av att det sticker i högerbenet. Det är som att jag vill sparka för att få bort känslan men det hjälper såklart inte. Jag känner också av ländryggen ibland på morgonen och kan då inte ligga kvar i sängen. Det strålar även mellan skuldror. Jag vet inte om detta beror på graviditeten då jag har ont i rygg och nacke ibland i vanliga fall. Men behovet av en massage just nu är stort. Jag har tänkt unna mig det senaste veckorna men det har inte blivit.

21-09-04. Igår var det äntligen RUL och Emil fick vara med!! Allt såg bra ut med lilltjejen. Moderkakan ligger i framkant så det lär ta lite längre tid att känna sparkar och så. Nytt BF blev tre dagar senare, 29 jan. Fantastisk känsla att allt såg bra ut!

rutinultraljudEn häftig känsla att få se dessa bilder, nu känns det som en evighet sedan.

Det blev som tur var inget mer av mina stickningar i benet och min rygg mår rätt bra. Jag som brukar ha ont i vanliga fall trodde att min rygg skulle få mer och mer ont i ju större magen blir. Tack och lov har jag klarat mig. Helt otroligt skönt att jag fortfarande mår bra och klarat mig från krämpor!

Graviduppdatering 1
Graviduppdatering 2
Graviduppdatering 3

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Ett liv i balans