7 vardagstips – för en bättre vardag

Vad gör du för att lysa upp dina vardagar? Det är lätt att låta vardagarna bara gå. Fokus hamnar lätt på jobb och vanliga vardagssysslor. För mig är det viktigt att även vardagarna är härliga. Här kommer 7 vardagstips. Vardagarna utgör största delen av veckan, lev då också. Inte bara på helgerna. Det är lika viktigt att njuta och gilla en tisdag som en lördag. Det tycker iallafall jag.

7 vardagstips – för en bättre vardag

God frukost – det behöver inte ta tid. Förbered dagen innan om det behövs. Gröt går fort att koka ihop, yoghurt och en god topping går fort. Förbered chiapudding eller overnight oats kvällen innan. En måndag förtjänar också en god start.

En favoritfrukost – havregrynsgröt med banan och kardemumma

Träna – släpp alla måsten och träna något du tycker är roligt. Grym känsla. Behöver du tips på träning? Jag körde ett roligt benpass för ett tag sedan – benböj med olika redskap. Jag gillar även mini bands vid benträning.

Utnyttja lunchen till en promenad eller träning – lunchrasten är ett bra tillfälle för en promenad och få dagsljus, eller varför inte träna så har du gjort bort den. Känslan att ha gjort något är ofta väldigt skön.

Kompisdejt – bjud över en kompis på middag eller kaffe, ta en promenad eller bara häng i soffan och umgås. Mysigt att göra något mitt i veckan.

Laga en god vardagsmiddag –  ta dig tid att i lugn och ro laga middag. Slå på musik eller en podd och gör det till en härlig stund.

Krämig köttfärssåsTips på en god vardasgmiddag –  krämig köttfärssås

Hälsa på dina föräldrar, syskon, far/morföräldrar – hur glada skulle inte dem bli av ett besök mitt i veckan?

 Kvällsfika och en serie/film – hur mysigt är det inte att äta kvällsfika i soffan framför en bra serie/film?

Träna – släpp alla måsten och träna något du tycker är roligt. En grym känsla. Behöver du tips på träning? Jag körde ett väldigt roligt benpass för ett tag sedan – benböj med olika redskap. Jag gillar även att använda mini bands vid benträning. Det ger verkligen kontakt.

Allt passar inte alla, men kanske hittar du något som är för dig. Ibland behövs lite tips och inspiration. Har du tips på annat som förgyller din vardag? Vilka är dina ljuspunkter i vardagen?

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras